SOROTAN PENTING
 

PROGRAM MMS MDKpr & KPDNKK PERAK ; Ops Semakan Harga Barang

MDKpr melalui Majlis Masyarakat Sivil (MMS) telah mengadakan satu program "Ops Semakan Harga Barang" dengan kerjasama Pejabat Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Negeri Perak. Program ini merupakan cetusan idea YB Dato' Hj Samsudin b. Abu Hassan; Exco Kerajaan Negeri Perak yang memegang portfolio Hal Ehwal Pengguna dan Masyarakat Sivil, yang menekankan betapa program tersebut wajar diadakan bersempena dengan pelaksanaan Cukai Barangan & Perkhidmatan (GST) yang bermula pada 1 April 2015 yang lalu.

Program telah diadakan dengan jayanya pada 30 April 2015 jam 2.30 petang. Pasaraya Econsave di Bdr Baru Kampar telah dipilih sebagai lokasi semakan. Lawatan ini telah diketuai oleh Tn. Hj Meor Ismail B Meor Akim, Pengarah KPDNKK Negeri Perak dan Tn. Khairul Amir bin Mohamad Zubir,  Yang Dipertua MDKpr. Selain itu, ianya turut disertai oleh Ahli-Ahli Majlis, Ahli-Ahli MMS serta Pengerusi - Pengerusi JK Perwakilan Penduduk (JPP) MDKpr, selain Pegawai - pegawai daripada MDKpr dan juga KPDNKK Negeri Perak.

Program ini telah berjaya memberikan pendedahan kepada yang terlibat tentang mekanisme pengawalan harga barang yang dijalankan oleh KPDNKK dan dapat menyemai rasa kebersamaan dalam memastikan pelaksanaan GST mencapai matlamatnya.

  

 

KAUNTER PANDU LALU MDKpr

Bagi meningkatkan tahap penyampaian perkhidmatan pelanggan, MDKpr telah mengambil inisiatif dengan menyediakan kemudahan Kaunter Pandu Lalu. Kaunter ini telah dirasmikan oleh Tn. Hj Meor Ismail B Meor Akim, Pengarah Kementerian Koperasi Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Negeri Perak pada 30 April 2015 yang lalu.

Kaunter ini disediakan sebagai satu lagi kemudahan alternatif kepada pelanggan bagi membuat bayaran.

Waktu Operasi ;
Isnin - Jumaat
8.00 pagi - 1.00 tgh

 

 

PERBERITAHUAN:

Pejabat Majlis Daerah Kampar Cawangan Gopeng Akan Ditutup Untuk Kerja-Kerja Menaiktaraf Bangunan Pejabat Mulai :

27 April 2015 hingga 30 Jun 2015

Segala Urusan Pembayaran Boleh Dilakukan Di Pejabat Majlis Daerah Kampar, Jalan Iskandar Kampar atau Di Pejabat Hasil Cawangan Plaza Keranji (Hadapan Stesyen Bas, Kampar).

Pihak Majlis Daerah Kampar Memohon Maaf Di Atas Kesulitan Ini. 

Sekian, Terima Kasih.h dimaklumkan Bahawa Borang 

PERMOHONAN PERMIT BAZAR RAMADHAN MAJLIS DAERAH KAMPAR BAGI KAWASAN KAMPAR, MALIM NAWAR & GOPENG

Adalah dimaklumkan Bahawa Borang Permohonan Untuk Permit Bazar Ramadan 1436H/2015 Majlis Daerah Kampar akan Mula Dibuka Pada 20 April 2015 Jam 9.00 pagi... Klik SINI


BIL CUKAI TAKSIRAN 2015

Bil cukai taksiran Majlis Daerah Kampar telah mula dipos kepada pemilik-pemilik bermula pertengahan Disember 2014. Sekiranya tidak menerima bil tersebut, anda juga boleh hadir ke pejabat Majlis Daerah Kampar, cawangan Gopeng dan cawangan Plaza Keranji untuk mendapatkan bil. Sila jelaskan bil anda sebelum 28 Februari 2015 bagi mengelakkan Notis E. Kadar terkini Notis E ialah :

     1.  Bawah RM200.00    = RM 20.00
     2.  RM201.00 ke atas   =  RM 30.00

 

Webmail MDkampar

img img
img img img img
img img img
img img img
img img img